Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyílászáró Budapest

 Nyílászáró Budapest

Nyílászárókról általában.

Ajtó, ablak, bejárati ajtó és műanyag nyílászáró kedvező áron a Gyártótól

Építkezik? Vagy régi korszerűtlen nyílászáróit szeretné újra cserélni? – megnyugtatjuk, hogy a legjobb helyen van! Most vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szeretettel várjuk Önt és kedves családját bemutatótermeinkben, ahol megtalálja nyílászáró-igényére a legjobb megoldást. Termékkínálatunk széles választékát ismerheti meg budapesti üzletünkben. Legyen szó ajtókról (bejárati ajtók) vagy ablakokról (fa, alumínium és műanyag ablakok) igen bőséges termékskálát tekinthet meg bemutatótermeinkben. 

Nyílászárók mellett természetesen ezek kiegészítői is megtalálhatóak nálunk: redőnyök, könyöklők, párkányok, rovarhálók választékából segítünk Önnek a megfelelőt kiválasztani. Ha télikertet szeretne kiépíteni vagy garázskaput, tetősík ablakot keres, nálunk garantáltan jó helyen jár. A télikertjében, vagy terasz beépítésén gondolkodik, és minőségi nyílászárót szeretne (toló, toló-bukó, emelőtoló, harmonika) akkor megtalálta a gyártóját. Sok-sok referenciával büszkélkedhetünk, elégedett vevőkkel.

A+ energiaosztályos német nyílászárók 40%.-os engedménnyel közvetlenül a gyártótól.

Értesítjük tisztelt nyílászáró vásárlóinkat, hogy a Budapest XX kerületben Határ út 83 sz. alatt lévő üzemünkben költöztünk, ahol a bemutatjuk a gyártott és forgalmazott valamint akciózott termékeinket. (Soroksári u. és a Nagykőrösi utat, M5 kivezető, összekötő útszakaszon található.)

Nyíregyházán az üzletkötőn keresztül, a nyílászárókat megrendelheti.Az akciónkról érdeklődjön személyesen (Budapest), vagy kérjen nyílászáró, ablak, télikert árajánlatot.

Ha kültéri ajtóról részletes tájékoztatást szeretne kapni, kérjen prospektust, ahol több mint 150 oldal kínál lehetőséget részletesen, hogy megfelelően tudjon dönteni. Az ajtó prospektust postán elküldjük önnek, vagy kérjen személyes találkozót.

Kapcsolat: 06-20 3360- 643, 061 287-81-00

Email: partnerdoors@gmail.com

Télikert és bejárati ajtó, terasz beépítés Budapesten és Magyarország teljes területén!

Miért a Partner-Doors Kft.-t válasszam, ha nyílászárót keresek?

Munkatársaink sok éves tapasztalat alapján megbízhatóan végzik el a nyílászárók cseréjét. Nem csak nyílászárók megvásárlásánál, hanem már azt megelőzően a termékek kiválasztásában is készséggel segítünk, hogy az új nyílászáróit megelégedettséggel használhassa.

Ha díjmentes árajánlatunkat kéri, tapasztalni fogja, hogy igen versenyképes áron, a konkurenciánál szinte mindig jobb áron kínálunk nyílászárókat, kiváló szolgáltatás mellett.

A Partner-Doors Kft szakemberei, nem ma kezdett el foglalkozni ablakokkal: országosan két bemutatóteremmel rendelkezünk (Budapest és Nyíregyháza). Üzletkötőnkön keresztül, főleg télikert, terasz beépítés esetében országosan dolgozunk.


-  Az adott kedvezményeink gyártói árra vonatkozik műanyag nyílászáró esetében.

- A helyszíni felmérés alapján felvett méretekért garanciát vállalunk.

- Ingyenes tanácsadást nyújtunk személyesen és telefonon.

- Ingyenes helyszíni felmérést végzünk.

Hogyan válasszak az ablakok között (fa vagy műanyag ablak), ha még nincs elképzelésem?

Műanyag ablak kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell venni, ez nem csak szakmai kérdés.  Fontos az Ön lakása, háza típusa is, illetve ez egyaránt ízlésbeli és anyagi kérdés is. A műanyag ablakok időjárásállóbbak, s rendszerint olcsóbbak a hasonló paraméterekkel rendelkező fa ablakoknál. A magasabb épületeknél (panelek felső szintjei) amúgy is különösen ajánlottak a műanyag nyílászárók a nagyobb igénybevétel (szél, hőmérséklet-ingadozás, napsugárzás) következtében. Aki műanyag ablakot vásárol, biztos lehet benne, hogy sokáig nem kell vele foglalkoznia. Hiszen a legtöbb vásárlónak az idő-ráfordítást is figyelni kell: a fa ablakok felületkezelést igényelnek, időről időre újra kell azokat festeni, s a vetemedés csak a drágább típusú ablakoknál kerülhető el. Ha Ön úgy ítéli meg, hogy családi házához jobban illik a fa nyílászáró, akkor is számos gyártó terméke közül választhat, s kollégáink készséggel segítenek  bemutatótermeinkben (Budapest és Nyíregyháza) a fa nyílászárók területén az eligazodásban.


Ha azonban nem idegenkedik a műanyag ablakoktól, mindenképp ezt a típust javasoljuk. A műanyag ablakok nagyságrendekkel kevesebb törődést igényelnek, műanyag ablakokat szélesebb termékskáláról választhat. Ezek a nyílászárók 20-30 év múlva is jól fognak mutatni, s költséghatékonyságuk is nyomós érv mellettük. Ugyanakkor, ha a fát preferálja a műanyag ablakkal szemben, az is teljességgel érthető. A fa ablakok legnagyobb előnye szépségük. A karbantartással kapcsolatos teendők ugyan inkább a műanyag nyílászárók mellett szólnak, de a fa ablakok sokak számára még mindig az egyedüli alternatívát jelentik. Ha ilyen ablakot választ, ne feledkezzen meg a néhány évente elvégzendő karbantartási munkákról! 

Az alumínium nyílászárókat általában irodaházak, iskolák esetében szokták választani. Ha alumínium nyílászáró mellett dönt, legalább 50%-kal magasabb árból kell kiindulnia. Ezek az ablakok azonban nagyon jó hőszigetelők és tartósságuk minden más ablakénál jobb. 


A műanyag ablakok időtállóságáról, hőszigeteléséről és statikájáról

A modern nyílászárók műanyag profilja UV-elánálló adalékanyagokat tartalmaz, így azok sokkal ellenállóbbak a napsütéssel szemben, mint 10-20 éves műanyag nyílászárók. Az elmúlt évek fejlesztései folyamán az ablakprofilok hőszigetelés és az ablakok üvegezése egyaránt javult. A profilok egyre több kamrából áll, ami az üvegezés mellett ugyancsak jelentős tényező.

Míg 1-2 évtizeddel ezelőtt komoly problémákat okozott a műanyag ablakok statikai gyengeségei, ma az erősítéseknek köszönhetően e mutatók sokat javultak. Ezek a kiegészítő statikai merevítések segítenek abban, hogy az ablak ne csavarodjon, vetemedjen terhelés hatására. Ha ma tehát műanyag ablakra esik a választása, biztos lehet benne, hogy statikai gondok nem fognak felmerülni.


   Hogyan hasonlítsunk össze nyílászárókat?

A műanyag ablak legfontosabb paraméterei már laikusok számára is egyértelműek. Érdemes a legegyszerűbb adatokkal kezdeni, melyeket bárki könnyen összemérhet: kamrákra vonatkozó K érték, illetve az ablakok üvegezésére jellemző K érték. A kamrák száma akkor megfelelő, ha 5 vagy ennél is  több. Egy ilyen 5 kamrás, 1.2 K értékű műanyag ablak már jónak mondható. Ennek ellenére, ha igazán jó nyílászárót szeretnénk a lakásunkban tudni, érdemes legalább 1.0 K értékű ablaküvegezést választani. Az ilyen értékkel bíró ablakokban az üvegezés két rétege között általában argontöltés  található.

Hogyan értelmezzem a nyílászárók k értékét?

A k érték azt jelenti, hogy a falon mért 1m2, 1 Celsius fok belső-külső hőmérsékletkülönbség esetén 1 Celsius fokkal fűti a külvilágot. A modern nyílászárók esetén ez az érték szinte mindig elérhető a termékleírásokban.

Ha további információkra kíváncsi, keressen minket személyesen Budapest vagy Nyíregyháza városában, bemutatótermeinkben. 

Miért előnyös a több kamrás ablak?

A kamrákban levegő van, ami igen jó szigetelő, illetve a kamrák számának növelése javítja a stabilitást. A legalább 5 kamrás műanyag ablak már van olyan jó hőszigetelő, mint a fa ablak. Ha eljön bemutatótermeinkbe (Nyíregyháza vagy Budapest), készséggel segítünk! A műanyag nyílászárók kamraszáma mellett nagyon fontos, hogy ne 70 mm-es beépítési mélységű nyílászáróba helyezzünk el 6-7 esetleg 8 légkamrát, hanem a kamra szám növelésével a tok vastagsága is szélesedjen. Valamint az anyag vastagság ne csökkenjen 3 mm alá, a tok- és szárnyprofil esetén sem.   

Mikor éri meg a nyílászárók cseréje?

A korszerűtlen ablakok hatalmas hő veszteséget és ez által energiaveszteséget jelentenek a lakásának. Minél korszerűtlenebbek a meglévő ablakai, annál nagyobb megtakarítást eredményezhet új nyílászárók vásárlása. Műanyag nyílászárók és más típusú ablakok jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évek során, így nem elhanyagolhatóak a különbségek a 80-as években, illetve a ma korszerű ablakok között.

      

Hogyan válasszak ablakmárkák és ablaktípusok között?

A műanyag ablakok az évek során olyan fejlődésen mentek keresztül, hogy akár azt is mondhatnánk, hogy lehetetlen rosszat választani. Ugyanakkor a közepes és a jó nyílászárók között is nagy eltérések vannak, de az is igaz, hogy az olcsóbb nyílászárók gyakran semmivel sem gyengébbek drágább társaiknál. A stabilitás napjainkban már egyáltalán nem jelent gondot. A típusok esetén érdemes szakértőnk tanácsát kikérni, mert különböző alkalmazási területek esetén különböző jellegű ablakokat kell keresni.



Hogyan hasonlítson össze ablakokat paraméterek alapján? 

Kezdje az ablakok vizsgálatát profil kamrái számával, érdeklődjön annak k tényezőjéről, majd ismerje meg az ablak üvegezésének k értékét. A k tényező annál előnyösebb, minél kisebb szám, mivel az a hő veszteséget méri. Érdeklődjön a minőségbiztosításról: EMI, MABISZ, ISO stb. Szívesen segítünk ezen kérdések megválasztásában, bármilyen nyílászárót is választ, mi megmutatjuk annak előnyeit és hátrányait.

Milyen hibák merülnek fel nyílászárókkal kapcsolatban, amiket el kell kerülni?

Hadd tisztázzuk először: sosem a Megrendelő a hibás. Ha az ablakos cég nem rendelkezik elegendő felelősségtudattal, s nem segíti a vásárlót, akkor az könnyen ebbe a hibába eshet. Jó, megbízható minőségű termékek esetén is előfordul, hogy akár a nyílásirány, akár a méret elszámítása következtében problémák adódnak. A PARTNER-DOORS Kft szakemberei minden esetben felelősséget vállalnak az általuk felvett méretekért, s különös gondossággal segítik a megrendelőt.

- Árajánlatok összehasonlítása a minőséggel, az elvégzett munkákkal.

Ha felkeresi bemutatótermeinket (Nyíregyháza vagy Budapest), személyesen is tudunk árajánlattal szolgálni.


Mit tartalmaz az ablakok ára?

Természetesen a tokot és az üvegezést, ezen kívül a keretet, a vasalatokat és a kilincseket.

És mit nem tartalmaz a nyílászárók ára?

A belső könyöklő, külső párkány, redőny (redőny előkészítés), szúnyogháló, reluxa, stb. valamint a szerelési munkadíjakat.

Hogyan történhet nyílászáró-csere?

Alapvetően két módszert különböztetünk meg: a meglévő tok megtartásával a tokba beültetéses megoldást, illetve új tok beépítésével a tokcserét. Ez utóbbi megoldás esetén a régi tokot el kell távolítani a falból. A létrejött nyílásba történik az új ablak beépítése. Ez a megoldás alapvetően jobb, de a fal sérülésével jár: a kőművesmunka elkerülhetetlen lesz.

 A másik módszert akkor szoktuk alkalmazni, ha a helyreállítás költségei különösen magasak, vagy a bontás az épület statikáját veszélyezteti. 

Miért szükséges a helyszíni felmérés?

Geréb tokos ablakoknál jelentős eltérés van a külső és a belső méret között, ahova az ablak kerül. Szakember látja csak pontosan, hogy mekkora az optimális méret. Általában kisebbet mér, hiszen a méretből adódó különbség toktoldóval és kitámasztással felfelé még bővíthető. Ellenben, ha túl nagy ablakot szeretnénk beépíteni, az roppant módon felhajtja a költségeket. 
Nyíregyháza és Budapest környékén is kedvezménnyel végzünk kiszállást.

Mire számítsunk az ablakok szerelésével kapcsolatban?

Sajnos, azt kell mondjam: piszokra, porra. A Partner-Doors Kft szakemberei mindent megtesznek ennek minimalizálása érdekében. A gerébtokos ablakoknál rossz a helyzet igazán por és piszok terén, míg panellakásoknál ezek a problémák kevésbé jelentkeznek. Ajánljuk a lakástulajdonosoknak, hogy takarják le tárgyaikat annak érdekében, hogy azok a portól védve legyenek.


nyilaszaro-a-telikertben.jpg

 Terasz beszerelés esetében mindig szükség van nyílászárókra. Pl.: toló ajtó, tolóbukó ajtó, erkélyajtó, bejárati ajtó, bukónyíló ablak stb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terasz-toloajtoval.jpgterasz-keszites-toloajtoval.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel jár az ablakcsere a panellakásokban?

Szerencsére itt kisebb bontásra van szükség, építési törmelék így nem keletkezik. A keletkező portól a párszáz ft-os festőfólia segítségével meg lehet óvni a bútorokat és más tárgyakat. A lehulló törmeléktől érdemes megvédeni a padlót.


Mennyi időt vesz igénybe az ablakcsere?

Egy átlagos méretű ablak esetén kb. 2 órát. Ezt persze nagyban meghatározza a bontási feladatok nehézsége.

Mi a helyzet akkor, ha új házba tervez ablakokat, ahol még üres az ablaknyílást?

A helyzet ilyenkor egyszerűbb Önnek és nekünk is, mert nem szükséges kimenni és a helyszínen lemérni a nyílászárót. Elég, ha minden falméretnél másfél-két cm-t ráhagy a méretre. Vegye figyelembe, hogyha vakolat, vagy utólagos hőszigetelés kerül az ablaknyílásba, akkor ennek a méretét is vonja le a nyílásból. Gondoljon arra, hogyha redőnyt szeretne, akkor az ablak tetején rendszerint toktoldót kell használni. Ilyen esetekben mindig keressen meg minket!

Ha már jelenleg is van ablaka?

Ilyenkor nagyobb feladatot jelent a méretek vétele. A különböző tokszerkezet méretei miatt ilyenkor az ablaknyílás szakember általi lemérése szükséges. Ne feledje, ha nem tart igényt az általunk végzett helyszíni felmérésre, a méretek pontosságát Önnek kell garantálnia.

Hogyan történik az ablakok beépítése?

A régi tok kiszerelés után a szakemberek legelőször az ablakkeretet építek be az ablaknyílásba, ez egyelőre ablakszárnyak nélkül történik. Csavarokkal, kitámasztással rögzítik az ablakkeretet, majd púrhabbal fújjak azt körbe. Ezek után helyezik be az ablakszárnyakat. A purhab szerepe elsősorban nem a stabilizálásban fontos, hanem a hőszigetelésben. Végül kerül sor a kőművesmunkára, amit kőműves szakemberek végeznek. De már az ezelőtti fázisban tökéletesen funkcionál az ablak.

Nyílászárók újrahasznosítása

A PVC szerkezetek egyik előnye, hogy újrahasznosíthatóak. Hosszú élettartamuk és újrahasznosíthatási lehetőségük miatt a műanyag nyílászárók egyáltalán nem nevezhetőek környezetszennyezőnek.

 

Miket válasszak a nyílászárók mellé? 

Az ablakokhoz beépítésénél ajánlott külső / belső párkányt használni, erre különböző anyagok egész sora áll rendelkezésre, de a műanyag egyszerű és praktikus anyagnak mutatkozik ezen a területen is. A kilincsek lehetnek műanyagból, de fémet is lehet általában igény szerint választani.

A külső kiegészítőkhöz tartoznak a redőnyök, szúnyoghálók, spaletták. Belső árnyékolástechnikai megoldások terén a reluxák sorát tudják kollégáink ajánlani.  A redőnyökre visszatérve: lehetnek fa, műanyag vagy alumíniumbók készültek. A faredőnyök már elvesztették jelentőségüket, a velük technológiai fölényben lévő két utóbbi típussal szemben. Bemutatótermeinkben (Nyíregyháza és Budapest) készséggel válogathat kiegészítő termékeink közül.

 

Mennyire ápolás igényesek az ablakok?

Ez gyökeresen különbözik fa- és műanyag ablakoknál. A fa ablak esetén szükséges karbantartási feladatok máshol is szóba kerülnek / kerültek, ez egy összetett feladat, évről-évre meg kell vizsgálni az ablakok állapotát (rendszerint az ablakok 5-7 éves korától). Alapvető karbantartással akár 8-10 évre megőrizhető a festés minősége. Műanyag ablakoknál a langyos vizes, klór nélküli tisztítószeres mosás bőven elegendő.

A szellőztetésről

A műanyag ablakok nagyon jól szigetelnek. A bukóra nyitott ablak (résszellőzés) energiahatékonyság szempontjából nem elég jó: az áramló szellőztetés sokkal hatékonyabb a résszellőztetésnél.

Az ablak 3-4 perces nyitva tartásánál, már elegendő a kellő mennyiségű levegő cseréjéhez.  Ha minden ablakot nyitva tartunk és huzatot csinálunk, még jobb eredményt érhetünk el. 

A szellőztetés tehát nem csak azért, mert friss, oxigén dús levegő érkezik a lakásba az ablakokon keresztül, hanem mert segíti a levegő páratartamának csökkentését. Amennyiben lakása hajlamos a penészedésre, megfontolható lehet szellőztető-berendezés vásárlása. Ilyen esetekben kérje ki szakértőink tanácsait!

Szabályozás és szabványok

A nyílászárókra vonatkozó előírásokat ezidáig a magyar követelményszabványok tartalmazták. A külső homlokzati ablakok, erkélyajtók, bejárati ajtók és tetősík ablakok megfelelőség igazolásának alapja a jövőben egy 2006-ban megjelent európai termékszabvány lesz, mely - egy átmeneti türelmi időszak letelte után - 2010. január 31-ét követően a termékek CE-jelölésének a műszaki alapját képezi. A megfelelőség igazolását ezután a szállító megfelelőségi nyilatkozata és a terméken elhelyezett CE-jelölés képezi.



Hasznos tudni: ajtó tudástár



Épületfizikai kérdések

 

A homlokzati ajtók az esetek többségében jobban ki van­nak téve az időjárás viszontagságai­nak, mint az azokat fogadó épület fal-, váz- és tetőszerkezete. Az épület külseje határolja a kinti és benti világot, védelmet nyújt az időjárással, a szagokkal szemben, valamint szabályoznia kell az energiacserét és a friss levegővel való ellátottságot is. A bejárati ajtók és kapuk ezen épületburkok leggyengébb részei, amiknek igény esetén még a napfény bejutását is biztosítaniuk kell.

Szélállóság

Az épület homlokzatán elhelyezett kültéri ajtókat, kapukat, ablakokat és erkélyajtókat az év különböző időszakaiban más és más szélha­tások érik. Ez például, függhet az épület alakjától, vagy azon, hogy dombos-e a vidék, amin elhelyezkedik. Légnyomáskülönbség alakul ki a külső környezet és a bel­ső tér között épület szélnyomásnak és szél­szívásnak kitett homlokzati nyílás­zárói, továbbá a külső és belső tér levegőjének hőmérsékleti különbsé­ge miatt. Ha a légnyomáskülönbség megnő, nem kívánt légmozgás jöhet létre, ami rossz irányba terelheti a vízállóságot és a hőszigetelő képességet.

Vízállóság

A szélnek megvan az a tulajdonsága, hogy a vizet befele igyekszik préselni, így tehát igen fontos a megfelelő szigetelés. Az ajtó és kapu vízzáró­sága, illetve vízzáróságának minő­sége függ a szerkezeti kialakítástól, a felületen lecsorgó víz és a víz el­vezetésének kitervelt útjától. A tömítés alatt becsordogáló vizet úgy lehet kiszűrni, hogy a kültéri burkolatot az alsó tömítési ponttól kifelé haladva egyre alacsonyabbra építjük.

Az ajtó tömítésének mindenképpen légmentesnek, vízhatlannak kell lennie. Sajnos a tökéletesen tömített hézagok a nyílászáró mellett nem megvalósíthatók, viszont ez nem feltétlenül rossz, hiszen ez egy elvárt, ellenőrzött légcserét jelent. Az épületfizikai szempontok szem előtt tartása melletti üzemeltetés csök­kenti az épületkárosodás esélyét és a fűtéshez szükséges energiát. Ez nem csak gazdaságos, hanem a környezetünk védelme érdekében is fontos, hisz kevesebb káros anyag keletkezik.

A hőhíd jelenléte igen komoly problémákat tud okozni, mivel jelentős hőveszteség léphet fel, és az épülethatároló szer­kezeteinek belső felülete olyan ala­csony hőmérsékletű lesz, hogy a pá­ralecsapódás jelensége megfigyelhetővé válik, valamint a penészgomba is felütheti a fejét. Így tehát mindenképp megfontolandó a külső oldalon elhelyezett hőszigetelő réteg, hiszen egy összefüggő külső védelmi rendszer alakul ki. A hőhidakra való felkészülést szinte lehetetlennek tekinthetjük sajnos, szóval ez nem befolyásolja a megfelelő értékek kiszámítását.

Utólagos hang-és zajszigetelés

Az ajtó profilok találkozási pontjainak tömítésére számos megoldás létezik. A legtöbb ajtó, ablak alapból el van látva szigetelőrendszerrel, például a széleken kialakított horonyba gu­micsíkot húznak, ami a nyílászárók tökéletes illeszkedését, illetve a hő- és zajszigetelést szolgálja. Azonban ha egy régebbi épület, nyílászáró szigetelésén akarunk javítani, nagyobb problémákba ütközünk. Ilyenkor célszerű olyan anyagot választani, amely hosszú éveken át teljesíti a kitűzött feladatot. Ezen követelménynek megfelel például a szilikon-kaucsuk.

Hangszigetelés

A mindennapjainkat befolyásolja az egyre hangosabb külvilág, ezért ez a kérdés nem elhanyagolható. Az ajtó és homlokzati üvegfe­lületek ki vannak téve a léghangoknak, így ezt az épület külső felületénél kell számításba ven­ni. Az ajtó, ablak, illetve üvegfal lég- hanggátlási képességét főleg az üve­gezés módja, beépítése, szerkezeti kialakítása, valamint az illesztő és működtetési hézagok tömítésének milyensége határozza meg. A hang útjának jobban ellen tud állni a vastagabb, többrétegű üvegszerkezet. Habár ezek sem tökéletesek, hiszen az üvegtáblák nem elég vastagok, tömegük kicsi, sőt a szerkezet fajlagos hézagmennyi­sége nagy, ráadásul rögzítő vasalá­suk sokszor nem megfelelő. Az üvegezést lehet vastagabbá tenni, a kapcsoló vasalást több­pontosan illeszteni, valamint az üveg­rétegek közötti tér megfelelően kor­rigálni, ezek nagymértékben javíthatják a hanggátlási képességet.

Ajtó faanyagvédelme

Az építészet területén elsődleges helyet tölt be a a fa mint alapanyag. Lehet belőle építési segédszerkezet, tartószerkezet, vagy felületkezelt felületi és funkcio­nális szerkezet. Az első típus, a segédszerkezet a dúc- és zsaluzó szerkezet, és ide sorolhatók még az építési állványok. A tartószerkezetek a elsősorban a tető, ritkább esetben a födém részleges vagy teljes elemei, vagy rétegei. Ezekre külön bevonat nem kerül, de a matériát mindenképp kezelni kell védőanyagokkal. Az ajtó, kapu, ablak esetében a biológiai faanyagvédelem kötelező.

 Hogyan merül fel a nyílászáró csere?

 

Ok lehet az elöregedett ablak, ami ablakcsere végrehajtásáért kiált, elvégre ki akar olyan ablakot, ami behúz, beengedi a szelet, vagy a beázás veszélye fenyegeti. Ne is beszéljünk nyitási problémákról, amikor szorul, vagy nem záródik rendesen, ezek is mind okot adnak az ablakcsere megvalósítására, ahogy a korhadás is.

Vegyük át, milyen előnyökkel jár, ha lépéseket tesz az ablakcsere felé. Kézenfekvő takarékossága, fűtési szezonban nem kell annyit fűteni, hiszen új ablaki benn tartják majd a meleget. Egy új ablak amellett, hogy a hideget kizárja, a zajokat is nagyobb százalékban fogja hallhatatlanná tenni. Számos lehetőség rejlik a műanyag ablakokban, amik korszerűek, és megfelelnek a modern kor elvárásainak, de persze az ablakcsere esetén egyéni döntést kell hozni az új nyílászáró anyagát illetően.

Műanyag ablakokat könnyebb tisztítani, és még az újrafestéssel sem kell bajlódni, hiszen színe adott hosszú időre. Időjárási nehézségeknek ellenáll az ablakcsere után használatos új nyílászárónk, például nem fog korrodálódni.

Nehezen nyitható ablakainkat lecserélhetjük egyszerűen mozgásba hozható nyílászárókra, amik nem csak szépek, könnyen kezelhetőek, hanem biztonságosak is záródási technikájuknak köszönhetően. Az ablakcsere mindenképp értéknövekedést idéz elő, hiszen ablakai megújulásával otthona is értékesebbé válik.

Tegyük fel, hogy Ön egy panellakásban él, ablakai viszont nem szolgálják kényelmét. A levegő kedve szerint ki-be járkál, ami télen-nyáron egyaránt problémát jelent. De miért is fűtené vagy hűtené az utcát, ha a probléma megoldható egy egyszerű ablakcsere elvégzésével? És hogy tudja milyen műveletekre számíthat ablakcsere során, röviden ismertetem.

Szakemberek kihívásával kezdődik a kaland, akik a szárnyak leemelésével kezdik meg az ablakcsere műveletét. A rögzítő csavart megkeresik, és ha nem ütköznek problémába, eltávolítják a tokot. Az ablakcsere nehezebb feladat, ha rozsdás a rögzítő csavar, mert át kell vágni a tokot számos helyen, és a fal megóvása mellett erőteljes mozdulatokkal szedik le.

A következő feladat az ablakcsere közben a nyílás letakarítása, majd az új ablaktokot berakják a tiszta ablaknyílásba. Több ponton is átfúrják a tokszerkezetet, rögzítéséhez acélcsavarokat használnak, és mind a négy irányban felerősítik. Ekkor jöhetnek az ablakszárnyak, felakasztják őket, majd a tok és a fal közti hézagokat tömítő habbal töltik ki.

Ekkor már közel járunk ahhoz, hogy bátran kijelenthessük, az ablakcsere sikeresen megtörtént. Már csak meg kell száradnia a tömítő habnak, felkerülnek a műanyag takaróprofilok és az ablakpárkányok is rögzítésre kerülnek. A befejeződött ablakcsere után már csak takarítani kell.

Abban az esetben, ha téglából készült az otthona, ablakcsere esetén a következőkre számíthat. Az ablakcsere első lépése megegyezik a panellakásnál megismert eljárással, ablakszárnyak és tokszerkezet kiszerelésével kezdenek.

A tégla építésű házak esetén az ablakcsere nagyobb problémát okoz, mert amikor az ablaktok eltávolításra kerülnek, nagy esély van arra, hogy a vakolat is sérüljön, mivel korábban rávakoltak a tokra, aminek megmozdítása esetén a vakolat hullani kezd.

Az ablaknyílás kitisztítása után beszerelik az új ablaktokot, felfúrják, itt is szintén acélcsavarokat használnak a tartós ablakcsere jegyében. A fúrógéprezgéseket indukál, emiatt ebben a műveletben is károsodhat a vakolás, kívül azért nehéz ezt rendbe hozni, mert a sok évvel ezelőtti színeket nem lehet újra kikeverni. Szóval az ablakcsere eredményezheti azt is, hogy natúrszínekkel kell körbevenni az új ablakunkat.

Ablakcsere következő lépese a következő. Az ablakszárnyakat felakasztják, utána itt is előkerül a tömítő hab, a tok és a fal közti réseket feltöltik vele. Miután ez megszáradt, neki lehet állni az ablakcsere során károsított falazat rendbe hozásának.

Ilyenkor vagy gipszkartont, vagy szigetelést használnak, glettelést visznek fel a gipszkartonra durván, ezt majd a festő fogja lecsiszolni. Az ablakcsere végét jelenti az ablakpárkányok rögzítése, és az ezt követő takarítás.

Hogyan érdemes várni az ablakcsere ügyében érkező szerelőket? Mielőtt megérkeznének nagyon fontos elpakolni mindent, ami nehezíti a hozzáférést az ablakhoz, ez olyan két méteres távolságot jelent. Ezek után a bútorok letakarásáról se felejtkezzünk el, mert az ablakcsere bizony kosszal jár. Erre kiválóan alkalmazható az ún. Fátyolfólia.

Az is vegyük számításba, hogy az ablakcsere szakemberei nem vehetik le munkavégzés során cipőiket, ezért a padló koszolódásával is számolnunk kell. Ablakcsere idejére leteríthetünk a használt útvonalra egy hullámpapír szőnyeget. Ha szerencsénk van, az ablakcsere elvégzői kellően igényesek ahhoz, hogy maguk is gondolnak erre a problémára, és ipari szőnyeggel érkeznek a helyszínre.

Ezeket a technikai dolgokat tartsuk szem előtt ablakcsere ügyében, de semmiképp se felejtsünk el a szerződéskötés minden részletéről informálódni, árakról, és egyéb tényezőkről. Ha józanul végiggondolunk mindent, minden bizonnyal nem jelent majd problémát az ablakcsere otthonunkban.

A nyílászáró-választás szempontjai

Nyílászáró vásárlása esetén a kedves vevő számos elvárással rendelkezik, és még több lesz, hogyha jobban beleássa magát a nyílászárók világába. Elsőként arra gondolunk, hogy az új ablak tökéletesen illeszkedjen otthonunk hangulatához.

Ehhez megfelelő színnel, anyaggal kell rendelkeznie, és persze nagyon sok múlik a kilincsen és az üvegezésen is. Az új nyílászáró tehát legyen alakítható igényeinknek megfelelő módon. Anyagának ügyében is nagy a választási lehetőség, fa, műanyag és alumínium nyílászárók közül lehet választani.

Minden ember, aki új ablak választása előtt áll, figyelembe veszi annak tartósságát, élettartamát, hiszen egy nyílászáró igen nagy igénybevételnek van kitéve, és természetes elvárás, hogy sokáig kitartson újkori pompájában.

Nyilvánvalóan, ha az ablak cseréjére gondolunk, azt azért tesszük, mert az öreg nyílászáró már nem képes felvenni a versenyt újabb társaival, hőtartás ügyében például. Sokkal gazdaságosabb lesz a fűtés, ha lecseréljük régi, a funkcióit betölteni nem tudó ablakot.

Nem háttérbe szorítandó a biztonság sem, hiszen a nyílászáró nevében is benne van a nyílás, az út otthonunk belsejébe, tehát a bejutási lehetőség az esetlegesen rossz szándéktól vezérelt személyek számára.

Most, hogy ezeket végiggondoltuk, jön a mérlegelés ár/érték arány ügyében. Ez okozhat fejtörést, hiszen sokszor a szakemberek is nehezen döntenek ablak és ablak közt. Mindenképp elmondhatjuk azt, hogy a közepesen drága nyílászáró és drága nyílászáró közül nem biztos, hogy a drágább a jobb.

Ahogy a technikai egyre gyorsabban fejlődik, és egyre több dolgot kínál, úgy növekszik korunk embereinek elvárása a legtöbb dolog felé, így a nyílászárók felé is. Rendeltetését illető elvárások a hőszigetelési képességhez, beláthatósági tulajdonsághoz, hangszigeteléshez, biztonsághoz, és a fényáteresztő képességhez kapcsolódnak. Fontos, hogy milyen módokon tudunk szellőztetni az ablak lehetőségeit kihasználva, például tudunk-e használni bukó pozitúrát, műanyag ablak esetén nagyobb az esély erre. Ezért is említeném, hogy ha lehet, választásunk essen a műanyag nyílászárók családjára, mivel így a fákat is kímélhetjük, és nem utolsósorban rengeteg előnye van. Ilyen például az ablak egyszerű tisztántartása, és könnyen kezelhető nyitási módozata.

 Nyílászáró Budapest,  Nyílászáró csere, nyílászáró télikertben, nyílászáró szerelés, nyílászáró minőség, nyílászáró beépítés, nyílászáró értékesítés, nyílászáró eladás.